Sedež podjetja
REGNEMER D.O.O.
Perhavčeva ulica 2
2000 Maribor


Tel: +3862 333 8170
Mob: +386 30 333 300
info@regnemer.si
office.maribor@regnemer.si


Odpiralni čas:
8:00-18:00
Sobota: 9:00-12:00
Nasveti za vožnjo v dežju PDF Natisni E-pošta

Redno preverjajte, v kakšnem stanju so pnevmatike…

Preden se odpravite na pot, vselej preglejte pnevmatike. Nikakor ne smete pozabiti na naslednje:

Poskrbite, da bodo imele vaše pnevmatike ves čas ustrezen polnilni tlak. Pravilno vrednost polnilnega tlaka pnevmatik določi proizvajalec vozila, najdete pa jo na nalepki, ki je lahko nameščena na robu voznikovih vrat, na podboju vrat, na vratcih predala na armaturni plošči ali na notranji strani lopute rezervoarja za gorivo. Navedena je tudi v priročniku za uporabo vozila. Številka, ki je navedena na boku pnevmatike, ni priporočen polnilni tlak za vaše pnevmatike -- to je največji dovoljeni tlak zraka v vaših pnevmatikah. Tlak v pnevmatikah je treba preverjati vsaj enkrat mesečno.

Preverjajte globino profila. Ustrezna globina profila pomaga preprečiti spodrsavanje, akvaplaning in razpočenje pnevmatike.


Upočasnite.

Dež se meša z umazanijo in oljem na cesti, kar ustvarja idealne pogoje za spodrsavanje vozila. Najboljši način, da se izognemo spodrsavanju, je počasnejša vožnja. Če vozimo počasneje, je več tekalne plasti pnevmatike v stiku s cesto, to pa pomeni boljši oprijem.

 

Več ...
 
Nasveti za vožnjo z osebnimi vozili po mestu PDF Natisni E-pošta

Bodite dvojno pazljivi – toliko je tega, na kar je treba biti pozoren!

V mestih in urbanih naseljih je promet najbolj zgoščen in raznolik, od pešcev, tramvajev in biciklov do komunalnih vozil, kot so vozila za pometanje cest in tovornjakov za odvoz smeti. Dvakrat toliko je tega, na kar je treba paziti! Močno morate biti pozorni na to, kaj se dogaja pred vami, ob straneh in za vašim vozilom.

Poleg pogledov v ogledala pogledamo še preko rame.

Pazimo na mrtve kote, četudi smo pogledali v vsa ogledala. Kadarkoli menjamo vozni pas ali speljujemo z roba ceste, pogledamo naokrog, če je kje kakšen avtomobil ali motocikel.

Več ...
 
Nasveti za vožnjo po snegu PDF Natisni E-pošta

Pripravite svoj avtomobil za zimo

V hladilnik motorja dodajte zadostno količino sredstva proti zamrznitvi. Tako bo vaš avtomobil zaščiten pred zamrznjenjem in korozijo. Preverite, če je vaš akumulator še primeren za zagone motorja v mrzli zimi. Preverite zavore. Če zavore ne delajo dobro, avtomobil pri ustavljanju lahko vleče v eno stran. Oskrbite se z nujnimi potrebščinami. Baterijska svetilka, odeja, pesek ali sol in strgalo za led so nepogrešljivi. Preverite naprave za gretje in odmrzovanje. Vam bo prijetneje, vetrobranska stekla pa ne bodo poledenela in zarošena. Zamenjajte olje. Z oljem za zimo boste laže zagnali motor. Uporabite primerno tekočino za čiščenje stekel. Če boste imeli še ustrezne brisalce, bodo tako vaša vetrobranska stekla ves čas čista.

Ohranite oprijem

Pred ovinkom prilagodite hitrost razmeram, da se izognete podkrmiljenju ali nadkrmiljenju. Izogibati se morate sunkovitim premikom, ker s tem zmanjšate nevarnost zdrsa. Enakomerno pritiskajte na zavoro. Ne pritiskajte večkrat zaporedoma, kot bi 'pumpali'. Če ima vaš avto zavore ABS, se boste ustavili brez spodrsavanja.

Več ...
 


Regnemer Regnemer d.o.o.